top of page

Boardroom Counseling

#boardroom #counseling #zelfevaluatie #intervisie #leadership #assessments

Belangrijkste succesfactor is de statuur van de councelor en het prettig kritisch interviewen van de leden. Vragenlijsten zijn daarom alleen instrumenteel. Ik kan met mijn senior leidinggevende ervaring (tot mijn 46ste jaar) en coach een brede bijdrage leveren aan de effectiviteit van toezichthouders. Feitelijk ben je de coach van de RvC of de RvT.

Zelf-evaluaties van RvC’s en RvT’s

Om aan de top te komen, moet je een bepaalde machtsuitstraling hebben. Dat klinkt negatief, maar het is positief beïnvloeden

Het is de kunst om een groepsgesprek te leiden over een onderwerp dat relevant is voor de hele groep. De insteek kan ook mediation-achtig van aard zijn. De succesfactor is dat iedereen zich open en persoonlijk opstelt. Ik gebruik altijd de Talking Stick methodiek. Daarmee komt iedereen aan het woord en mag volledig uitpraten, zolang hij of zij de stick in handen heeft.


Jos Hessels organiseert jaarlijks trails Intervisie Leiderschap in het Zwitserse Berner Oberland. 


Lees meer over Trails Intervisie Leiderschap.
Intervisie

Bij individuele assessments en assessments van groepen maak ik gebruik van de Social Motives Test van David Mclelland (Harvard) of van de Hogan Assessment Test (via The LeadershipAdvisory).
De PSE Test maakt inzichtelijk hoe jij denkt over je eigen drijfveren, maar laat daarnaast ook zien hoe het echt zit. Daarmee is deze test een alternatief voor een 360 graden assessment.

Leadership Assessements

Waar kan ik je mee helpen?

bottom of page